Wysyłka od: 10.90 PLN

Opis produktu

XUCKER Czekolada gorzka 75% kakao różni się od tradycyjnych czekolad – cukier krystaliczny został w niej zastąpiony pochodzącym z Finlandii xylitolem brzozowym. Xylitol ma niski indeks glikemiczny i zawiera mniej kalorii. Może być z umiarem spożywany przez osoby cierpiące na cukrzycę. Dzięki wysokiej zawartości kakao, czekolada obfituje w cenne wartości odżywcze – zawiera węglowodany, magnez, potas, żelazo, flawonoidy, polifenole i teobrominę. W niewielkich ilościach gorzka czekolada pobudza do pracy umysł, dostarcza energii i wzmacnia serce. Kostka czy dwie czekolady gorzkiej XUCKER bez cukru krystalicznego i lecytyny sojowej to smakołyk, na który zwolennicy zdrowej diety mogą pozwolić sobie codziennie bez wyrzutów sumienia.

Cechy produktu:

  • Czekolada gorzka
  • Wysoka zawartość kakao (75%)
  • Słodzona xylitolem – cukrem brzozowym
  • Niski indeks glikemiczny
  • Nie zawiera cukru i lecytyny sojowej
  • Źródło magnezu i innych substancji odżywczych
  • Produkt BIO
  • Waga 100 g

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze na 100 g:

wartość energetyczna - 559 kcal

tłuszcz 47,8 g, w tym:

kwasy tłuszczowe nasycone 30,1 g

węglowodany 28,6 g, w tym:

cukry 0,0 g

alkohol cukrowy (ksylitol) 22,7 g

białko 7,2 g

sól 0,02 g