Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN

Wystarczy dodać 0,5 litra wody gazowanej, wymieszać i wstawić na 90 minut do piekarnika.

Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski. 
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

Składniki
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, czarnuszka 1,2%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Produkt bezglutenowy. 
Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie). 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Kraj producenta: Polska