Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 10.90 PLN

Owoce pigwy są twarde i bardziej bardziej kwaśne od cytryny i mają niezwykle intensywny aromat. Owoce pigwy zawierają wiele cennych składników mineralnych i witamin. Działa leczniczo przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego, a także przy przeziębieniach.

 

Wartości odżywcze pigwy (w 100 g)

Wartość energetyczna - 57 kcal
Białko ogółem - 0.40 g
Tłuszcz - 0.10 g
Węglowodany - 15.30 g
Błonnik - 1.9 g

Witaminy

Witamina C – 15.0 mg
Tiamina – 0.020 mg
Ryboflawina – 0.030 mg
Niacyna - 0.200 mg
Witamina B6  - 0.040 mg
Kwas foliowy -  3 µg
Witamina A – 40 IU

Minerały

Wapń – 11 mg
Żelazo - 0.70 mg 
Magnez - 8 mg
Fosfor - 17 mg 
Potas - 197 mg
Sód – 4 mg 
Cynk - 0.04 mg


Skład: 55% pigwowiec japoński, 30% cukier, 15% woda.

Wyprodukowano w Polsce.