Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN

OPIS

Czarne porzeczki posiadają unikalne właściwości zdrowotne. W 100 g czarnej porzeczki znajduje się prawie 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C.

W medycynie ludowej używa się czarnych porzeczek na infekcje górnych dróg oddechowych, artretyzm i reumatyzm oraz pomocniczo przy wypadaniu włosów. Napar z liści czarnej porzeczki jest stosowany w celu przyśpieszenia oczyszczania organizmu z toksyn.

Konfitura z czarnej porzeczki kojarzy się z tradycyjnymi przetworami przygotowywanymi w polskich domach. Czarna porzeczka zawiera m.in. duże ilości flawonoidów, które hamują powstawanie w organizmie toksycznych związków.

Konfitura z czarnej porzeczki posiada smak i aromat owoców czarnej porzeczki z dodatkiem mięty. Słodzona cukrem z brzozy - ksylitolem. 

Wartość energetyczna: 393kJ/94kcal

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 9,3 g
w tym alk. wielowodorotlenowe:  21,7 g
Białko: 1 g
Sól: 0,035 g

STOSOWANIE

Do samodzielnego jedzenia, smarowania pieczywa, do ciast, deserów, naleśników, lodów, musli, dań orientalnych.

SKŁADNIKI

Czarna porzeczka, ksylitol 25% (substancja słodząca), sok z cytryny, pektyna (substancja żelująca), świeża mięta, sól himalajska.

Sporządzono z 79 g owoców na 100 g produktu.

Do produkcji wykorzystano świeże, niemrożone owoce, pochodzące z upraw certyfikowanych.