Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN

Ekstrakt z owoców aceroli w formie proszku. 

Acerola - często nazywana Wiśnią z Barbados. Jej małe owoce bogate są w naturalną witaminę C. 

Najczęściej porządna okresach przeziębienia, znużenia oraz braku odporności.

 

Ile jest witaminy w C w aceroli?

Okazuje się, że całkiem sporo, bo w 100 gramach świeżych owoców aceroli znajduje się od 1,4 do 2,5 grama witaminy C. To dość duża zmienność, która powoduje, że istotnie acerola może być owocem o największej zawartości kwasu askorbinowego, ale tylko pod warunkiem, że uwzględnimy do porównania stosunkowo rzadko osiągany górny próg. Przy dolnej granicy mniej witaminy C w przeliczeniu na 100 gramów mają na przykład czarne porzeczki albo natka wybranych odmian pietruszki. Niemniej jednak acerola istotnie jest dobrym sposobem na suplementację kwasu askorbinowego.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Pamiętaj, że tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu doby. Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników. Przechowywać w miejscu suchym oraz niedostępnym dla małych dzieci.