Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN

Pierzga jest naturalnie przetworzonym przez pszczoły pyłkiem kwiatowym wzbogaconym o mleczko pszczele.

Pierzga nie jest tak słodka jak miód. Ma specyficzny kwaskowaty smak, który zawdzięcza fermentacji pyłku.

Dzienna dawka tego produktu to 2-3 łyżeczki. W przypadku poważnych schorzeń wątroby zaleca się spożywanie 10g pierzgi 3 razy dziennie.

Pierzga może być stosowana bezpośrednio po wyjęciu z opakowania, tylko należy ją dobrze przeżuć, ponieważ dzięki temu pierzga jest lepiej przyswajalna.

Można ją również rozpuścić w mleku lub przegotowanej wodzie :  łyżeczka pierzgi na pół szklanki płynu.

Najlepiej przygotować pierzgę do picia rano, poprzedniego dnia wieczorem, a na wieczór rano.

Minimalny czas moczenia pierzgi to 4 godziny.