Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN

Skład: Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium Jogurt 100-latków Wyróżniającą, charakterystyczną cechą streptosanu jest wprowadzenie do jego składu bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji i jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych - jogurtów maconi i serów suluguni. Sposób na drożdzaki i infekcje bakteryjne Produkt ma szereg zalet: zwiększoną zdolność do przeciwstawiania się czynnikom pobudzającym infekcje jelitowe i bakteriom gnilnym, zdolność zagnieżdżania się i aktywnego rozwoju w przewodzie pokarmowym. Zawarte w produkcie kultury bakterii tworzą niekorzystne środowisko dla drożdzaków i niekorzystnych bakterii. Streptosan normalizuje przemianę materii, trawienie, pracę układu sercowo-naczyniowego, nerwowego i endokrynologicznego. Oczyszcza jelita z patogennej i gnilnej mikroflory, ma wpływ przeciwmiażdżycowy, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się. Streptosan jest szczególnie przydatny dla: osób z infekcjami bakteryjnymi (gronkowiec), osób z infekcjami grzybiczymi (Candida), seniorów, osób w trakcie leczenia chorób, chcących wesprzeć mikroflorę jelitową w codziennej diecie, chcących przeprowadzić oczyszczanie organizmu z toksyn i bakterii gnilnych. Dodając zakwaskę Streptosan VIVO do pieczonego mleka, można uzyskać riażenkę.