Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN
Producent: Woj-Len

Olej lniany zimno tłoczony otrzymywany jest jako produkt o żółtawym zabarwieniu, specyficznym zapachu i lekko gorzkawym smaku poprzez tłoczenie metodą "na zimno" dojrzałych nasion lnu (łac. Semen Lini). 

Zastosowanie:
Do ziemniaków, ryb, kasz, sera białego, pieczywa, surówek i sałatek. Spożywać w postaci pasty z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z  chudym białym serem z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu.

Dawkowanie:
Profilaktycznie zaleca się dawkę 2-4 łyżek stołowych dziennie

Przechowywanie:
Olej lniany  tłoczony na zimno powinien być przechowywany w zaciemnionym miejscu, najlepiej w temperaturze 5-10 stopni Celsjusza. 

 

Najlepiej spożyć: 28.09.2017