Realizacja zamówienia: 24 godzin
Wysyłka od: 11.00 PLN

Olej ze słodkich migdałów uzyskiwany w procesie tłoczenia na nasion migdałowca pospolitego. 

Jest surowcem kosmetycznym. Charakteryzuje się lekko żółtą barwą i bezwonność. 

Dzisiaj jest jednym z najczęściej wybieranych olejków roślinnych, który dzięki swoim właściwościom w naturalny sposób pomaga zadbać o zdrowy wygląd skóry i włosów. 

Dzięki zawartości kwasu linolowego oraz oleinowego ujędrnia skórę i poprawia jej wygląd.

Olej ze słodkich migdałów często jest olejkiem bazowym dla innych olejków kosmetycznych.

Zastosowanie:

  • należy nanieść bezpośrednio na skórę,
  • idealny do cery jasnej oraz zmęczonej,
  • wykorzystywany do masaży,
  • stosowany jako olejek do opalania,
  • może być stosowany do aplikacji na twarz, 
  • stosowany bezpośrednio na skórę delikatnie ją nawilża,
  • można stosować jako serum na włosy,
  • polecany do demakijażu.
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...